Iohannis e nemulțumit de actualul Guvern

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 29 aprilie 2016

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Timișoara, că are unele nemulțumiri legate de activitatea guvernului Cioloș. El a precizat că se va implica de fiecare dată în subiectele majore care afectează bunul mers al României, dar și că „vremea în care președintele lua locul premierului a trecut”.

„Asta nu înseamnă – a explicat președintele –  că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face și mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstarea și viața oamenilor sau bunul mers al acestei țări.”

Cu privire la nemulțumirile sale, Klaus Johannis a declarat: „Sunt lucruri care mă nemulțumesc la acest guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest guvern ca și cum ar fi «al meu». Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o soluție, până la alegerile din toamna acestui an, generată de o situație de criză și la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul României. Și tocmai în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiției și a asumării politice, pe care aștept să le văd de la partidele politice”.

De asemenea, Iohannis s-a declarat amuzat de către cei care i-au prevăzut un final anticipat al mandatului. „Mă uit cu un oarecare amuzament la aceia care, neavând teme de atac consistente, parazitează dezbaterea publică prezicându-mi un final anticipat al mandatului. Eu le spun de pe-acum să nu-și facă iluzii și să nu mizeze pe așa ceva. Am mai trăit asta și când am devenit primar. Mulți îmi preziceau un final timpuriu în politică și am plecat din funcția de primar după 15 ani și patru mandate ca să devin președintele României. Vă asigur, așadar, că îmi voi duce proiectul de țară la bun sfârșit. Nu pentru mine, ci pentru cetățenii României, pe care am privilegiul să îi reprezint.”

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!