Iohannis e supărat, dar îi trece

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 10 iunie 2016

Președintele Klaus Iohannis declară că s-ar putea să-i treacă supărarea pricinuită de rezultatele slabe ale PNL în alegerile locale.

„Cred că este bine într-un fel că am avut această vizită de stat imediat după alegeri și până ne întâlnim cu toții o să fim iarăși foarte calmi și o să analizăm la rece toate rezultatele. Evident că eu nu voi analiza rezultatele unui partid, nu asta este treaba președintelui, treaba mea este să evaluez dacă aceste alegeri au reprezentat un câștig pentru democrația românească sau dacă au fost probleme și cred că așa o primă evaluare pot să fac”, a spus șeful statului, aflat într-o vizită oficială la Luxemburg.

Comentariile sale au vizat în primul rând candidaturile unor persoane cu probleme penale. „Este foarte discutabil cum au fost alese persoanele cu probleme penale și, din păcate, trebuie să recunosc că și aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupției în România este un proces dureros, care este în curs și suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înțelege de ce este important să avem o clasă politică curată și în continuare cred că asta este o obligație de a mea, să insist foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice. Nu la modul să o luăm pe asta și să scoatem alta din sertar, că nu se poate așa ceva, ci să insist pe curățenia în clasa politică”, a mai declarat președintele.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!