Iohannis, întâlnire cu șeful spionajului britanic

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 26 iunie 2015

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, o întrevedere cu șeful Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii, Alex Younger.

Administrația Prezidențială transmite că șeful statului l-a primit marți la Palatul Cotroceni pe șeful MI6, Alex Younger.

„Cei doi interlocutori au discutat componenta de securitate a parteneriatului strategic dintre cele două țări, fiind exprimată aprecierea deosebită pentru substanța relației de cooperare dintre comunitatea de informații din România și cea din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În cadrul întrevederii a fost discutată situația de securitate regională, fiind subliniat interesul deosebit pe care ambele țări îl acordă stabilității regiunii Mării Negre, precum și buna cooperare dintre serviciile de informații române și britanice în combaterea terorismului, amenințărilor transfrontaliere și provocărilor specifice războiului hibrid”, se arată în comunicatul oficial. În vârstă de 52 de ani, Alex Younger este șeful MI6 începând cu luna noiembrie 2014.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!