Iohannis, la Washington

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 1 aprilie 2016

Președintele Klaus Iohannis a participat la finalul lunii martie, la Washington, la Summitul privind Securitatea Nucleară.

„Din păcate, am văzut cu toții în ultima vreme cât de prezentă este amenințarea teroristă în Europa și în întreaga lume. Atentatele care au zguduit recent orașe și capitale europene pun în pericol nu doar securitatea fizică a cetățenilor noștri, ci sunt un atac împotriva valorilor și principiilor pe care le reprezentăm. În fața acestei amenințări teroriste, care poate îmbrăca diferite forme, avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și acțiune comună”, a declarat președintele României înainte de plecarea spre Statele Unite.

„România se află în prima linie a statelor care își îndeplinesc pe deplin angajamentele în domeniul securității nucleare, având un program nuclear clar și o conduită responsabilă. Am considerat că reprezentarea României la cel mai înalt nivel la acest summit este esențială și în acord cu rolul pe care țara noastră și l-a asumat în materie de securitate și cu participarea noastră la eforturile internaționale și acțiunile comune în acest domeniu”, a mai declarat președintele României.

Pentru România, participarea la summitul de la Washington reprezintă o chestiune de prestigiu, de consecvență și de influență”, a subliniat șeful statului.

La finalul declarației sale de presă, Klaus Iohannis a anunțat că, în marja deplasării la Washington, va face o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului și va avea o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din SUA.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!