Iohannis, mesaj către diaspora: Învățați-i pe copii limba română!

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 4 septembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, cu ocazia Zilei Limbii Române, un mesaj în care subliniază importanța acesteia și îi îndeamnă pe românii de pretutindeni să îi învețe pe copiii lor această limbă și să o iubească. „Astăzi, 31 august, celebrăm unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale identității noastre naționale. Limba română ne exprimă cultura, valorile și bogăția tradițiilor și ne unește într-o mare comunitate spirituală pe toți cei care o vorbim, indiferent de locul în care trăim.

În această zi de sărbătoare, gândurile mele se îndreaptă către românii din țară, către cei din Republica Moldova, precum și către cei din diaspora, pentru care limba este legătura vie cu originile și identitatea națională. Încurajez familiile de români de pretutindeni să-și învețe copiii limba română și să-i îndemne nu doar să cunoască, ci să-și iubească limba maternă. La mulți ani tuturor vorbitorilor de limba română, oriunde v-ați afla!”, se arată în mesajul transmis luni de președintele Klaus Iohannis, conform unui comunicat remis presei de către Administrația Prezidențială.

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România conform legii adoptate de Parlament în anul 2013 la data de 31 august, aceeași cu a sărbătorii similare celebrate în Republica Moldova încă din 1990.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!