Iohannis, primele vizite oficiale

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 9 ianuarie 2015

Președintele Klaus Iohannis va avea în primele luni ale anului vizite oficiale la Bruxelles, Chișinău, Berlin și Paris, pregătindu-se „un profil extern al președintelui”, a declarat, luni, prim-vicepreședintele PNL Mihai Ungureanu, consilier personal al șefului statului.

Ungureanu a fost întrebat înaintea ședinței conducerii restrânse a PNL care este activitatea sa în calitate de consilier al președintelui României. „Accentul cade pe politica externă și de securitate acum (…) Avem un program de lucru, întâlnirile sunt zilnice, nu săptămânale”, a declarat Ungureanu.

El a menționat că se va ocupa de domeniul politicii externe și îl va însoți pe președintele României până în momentul în care ambasadorul Lazăr Comănescu va prelua poziția de consilier prezidențial. „Eu nu pot să-i dau sfaturi, cel mult sugestii (…) Discuția pe programul de vizite externe, asta este esențial în momentul de față”, a mai precizat Ungureanu.

Ungureanu a mai declarat că în luna ianuarie, președintele Klaus Iohannis va face o vizită la Bruxelles, „cu o componentă NATO și UE, Consiliul European și Comisia Europeană, dar și în Republica Moldova”. „Luna ianuarie este și luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din București, așa-numita recepție de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politică externă”, a mai spus Ungureanu.

Ungureanu a menționat că în luna februarie, în prima parte, va fi reuniunea Consiliului European, dar și o serie de vizite bilaterale, între care la Berlin și Paris, „la care se lucrează”. El a menționat că inclusiv o vizită în Statele Unite ale Americii va veni la „momentul potrivit”.

„Se pune pe picioare un profil extern al președintelui României în așa fel încât să fie și credibil și bine desenat și recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuție în mediul internațional sunt foarte importanți, e de lucru, credeți-mă”, a mai declarat fostul premier.

El a menționat că funcția deținută de consilier personal al lui Iohannis este una onorifică și va rămâne cu calitatea de senator și de prim-vicepreședinte PNL.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!