Iohannis promulgă dublarea alocațiilor pentru copii

Articol publicat in sectiunea Social pe data 5 iunie 2015

alocatiiPreședintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, de Ziua Copilului, legea privind aprobarea ordonanței de urgență ce reglementează dublarea alocației lunare pentru copii, de la 42 la 84 de lei. Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului a semnat, pe 1 iunie, decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, referitoare la alocațiile copiilor.

Klaus Iohannis a anunțat anterior că, luni, pe 1 iunie, va promulga în mod simbolic amendamentul legal privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 42 la 84 de lei pe lună. Luni, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a susținut un scurt discurs în fața a zeci de copii veniți cu părinții, șeful statului transmițându-le „La mulți ani” nu doar celor mici, ci și adulților „care undeva, într-un colț al sufletului, și-au păstrat ființa de copil”.

Camera Deputaților a aprobat, pe 20 mai, dublarea alocațiilor pentru toți copiii, de la 42 la 84 de lei. Surpriza din plen a constat în faptul că niciun deputat nu a votat împotriva măsurii, deși premierul Victor Ponta a sugerat că se opune amendamentului PNL. Prim-ministrul a declarat, de la tribuna Parlamentului, că Guvernul va sprijini dublarea alocațiilor pentru toți copiii, după „un vot așa consistent”, deși anterior atrăsese atenția că impactul bugetar va fi important.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!