Ion Jinga, aviz favorabil

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 24 mai 2015

Londra_Ion Jinga7

Ion Jinga a primit, marţi, 19 mai, aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru postul de reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU la New York, diplomatul subliniind importanţa vizibilităţii României în cadrul organizaţiei prin participarea la operaţiunile de menţinere a păcii.

Avizul favorabil, care este consultativ, a fost dat cu 13 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere. Ion Jinga a declarat, la audieri, că a fi ambasadorul României la ONU „obligă şi onorează deopotrivă, România având o tradiţie solidă în diplomaţia multilaterală”.

El a precizat că, dacă va primi avizul comisiilor, va avea şansa de a-şi începe mandatul într-un moment special, deoarece anul acesta se aniversează 70 de ani de la crearea ONU şi 60 de ani de la aderarea României la această organizaţie.

Jinga a subliniat că ONU este singura organizaţie internaţională globală, „chemată să răspundă unor provocări noi, ceea ce o face mai relevantă decât oricând”.

Diplomatul le-a spus parlamentarilor că va trebui să aibă o abordare pe un palier dublu: promovarea intereselor României în structurile ONU şi promovarea aceloraşi interese în dialogul intracomunitar.

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!