Ion Jinga: UKIP – „Invitaţie la ură!”

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 5 mai 2014

Întreaga campanie electorală anti-românească desfăşurată de Partidul Naţionalist UKIP înaintea alegerilor europarlamentare programate în Marea Britanie pentru 22 mai se bazează pe o serie de „minciuni revoltătoare”, a sesizat dr. Ion Jinga, ambasadorul României la Londra. Poziţia sa a fost consemnată în ediţia din 25 aprilie a publicaţiei Huffington Post UK.

Diplomatul român s-a declarat de-a dreptul şocat de agresivitatea reprezentanţilor UK Independence Party faţă de cetăţenii români stabiliţi în Regatul Unit. El a mai spus că instrumentele folosite de formaţiunea politică extremistă britanică îi amintesc de propaganda comunistă dirijată de la Bucureşti în anii dinainte de 1990.

„Îmi aduc aminte de timpuri trecute când propagandiştii comunişti încercau să ne convingă despre comunism că acesta reprezenta viitorul luminos al omenirii, în timp ce în magazinele alimentare din România acelor vremuri, toate rafturile erau goale”, scrie dr. Ion Jinga pe blogul personal găzduit de Huffington Post.

Ambasadorul român s-a mai arătat surprins de faptul că românii au ajuns din nou să fie insultaţi într-o Mare Britanie „renumită pentru politeţea cetăţenilor ei şi recunoscută ca ţara unde s-a născut conceptul de «fair-play»”.

„Campania naţională promovată de UKIP pe panouri publicitare stradale inscripţionate cu mesaje conform cărora «Marea Britanie a deschis porţile în faţa a milioane de români şi bulgari» sau «Regatul Unit a devenit o uşă deschisă pentru infractori» nu este altceva decât o invitaţie la ură. Sper că raţiunea va învinge”, a arătat în încheierea articolului său din Huffington Post, dr. Ion Jinga, ambasadorul României la Londra.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!