Ion Ţiriac ar renunţa la UniCredit Ţiriac Bank

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 26 iunie 2014

Omul de afaceri Ion Ţiriac a decis să vândă participaţia de aproximativ 45% din titlurile UniCredit Ţiriac Bank către grupul italian UniCredit, acţionar majoritar al băncii, în cadrul opţiunii de exit convenite între acţionari, au declarat pentru Mediafax surse bancare. Aceasta ar fi cea mai mare tranzacţie din sistemul bancar românesc după criză.

Ion Ţiriac deţine acţiuni la UniCredit Ţiriac Bank prin intermediul companiilor Redrum International Investments B.V. – 24,8% din capitalul social şi Vesanio Trading Limited – 20,2% din capitalul social.

 

Valoarea tranzacţiei – 700 mil. euro

Publicaţia italiană Messaggero scrie că grupul italian a ajuns la un acord de principiu cu Ion Ţiriac, urmând ca semnarea să aibă loc într-o săptămână, iar perfectarea tranzacţiei să aibă loc până la Crăciun. Potrivit Messaggero, citat de Reuters, pentru participaţia deţinută de Ion Ţiriac, UniCredit va plăti 700 milioane de euro, parţial în numerar.

Contactat, omul de afaceri Ion Ţiriac nu a dorit să comenteze aceste informaţii. De asemenea, Andrea Morawski, de la UniCredit Media Relations, din Italia, a declarat: „Nu avem de comentat pe acest subiect, având în vedere că nu obişnuim să comentăm zvonuri de presă sau din piaţă.”

UniCredit Ţiriac Bank a apărut prin fuziunea UniCredit România, HVB Bank România şi Banca Ţiriac, proces care s-a finalizat în 2007. La sfârşitul lui 2013, UniCredit Ţiriac se afla pe poziţia a patra în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de circa 7%, după BCR, BRD şi Banca Transilvania.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!