Ion Țiriac este cel mai bogat fost sportiv din lume!

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 30 ianuarie 2015

Ion Tiriac_1

Fostul tenismen și jucător de hochei pe gheață Ion Țiriac, în vârstă de 75 de ani, în prezent om de afaceri, deține o avere personală de două miliarde de dolari, fiind astfel cel mai bogat fost sportiv din lume, potrivit World Record Academy.

Ion Țiriac a câștigat 294 de meciuri de dublu, inclusiv 22 de titluri, și 167 de partide la simplu, el deținând în prezent turneele de la Madrid (Mutua Madrilena Madrid Open) și București (BRD Năstase Țiriac Trophy).

Potrivit worldrecordacademy.com, ca jucător profesionist, Țiriac nu a câștigat mai mult de câteva milioane de dolari, însă, la doi ani de la căderea Zidului Berlinului, averea sa ajunsese la 100 milioane de dolari. Până în anul 2000, aceasta ajunsese la 500 milioane de dolari, în 2005, la 900 milioane de dolari, iar, în 2007, el ajungea pe locul 840 în topul miliardarilor lumii, cu o avere personală de un miliard de dolari. El a fost primul miliardar din România și cel mai bogat fost sportiv din lume.

Conform Celebrity NetWorth, Ion Țiriac are o avere de două ori mai mare decât a fostului baschetbalist Michael Jordan.

Pe lângă cele 22 de turnee câștigate la dublu, Țiriac a disputat două finale de Cupa Davis și a obținut medaliile de aur la simplu și la dublu la Jocurile mondiale de vară de la Budapesta, din 1965.

După ce s-a retras din activitatea sportivă, în 1980, Țiriac a devenit antrenorul lui Ilie Năstase, apoi i-a manageriat pe Mary Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf și Goran Ivanisevici. Între 1984 și 1993, Ion Țiriac a fost managerul germanului Boris Becker, care a ajuns pe locul întâi mondial în 1991.

În 1990, a înființat turneul Madrid Open, care, de atunci, a crescut constant, devenind una dintre cele mai mari competiții de tenis din lume. Obiectivul său este acela de a aduce turneul la nivelul celor de Grand Slam.

În anul 2013, Ion Țiriac a fost ales în International Tennis Hall of Fame.

Fostul tenismen deține Țiriac Holdings, având afaceri, printre altele, în zona de retail, de vânzare a automobilelor, o linie aeriană și o companie de asigurări.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!