Iordănescu, evaziv

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 octombrie 2015

601 iordanescuSelecţionerul Anghel Iordănescu a declarat la revenirea naționalei în ţară după calificarea la Euro-2016, că prezenţa sa alături de echipa naţională la turneul final din Franţa trebuie hotărâtă de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Întrebat dacă va continua ca selecţioner al echipei naţionale şi la Campionatul European de anul viitor, Iordănescu a răspuns: „Personal nu am avut ca obiectiv să revin ca antrenor la echipa naţională. Am acceptat doar pentru a ajuta fotbalul românesc. Acum ar fi bine să mă lăsaţi să mă liniştesc şi această întrebare să i-o puneţi domnului Burleanu”.

Selecţionerul a subliniat că are nevoie de linişte după obţinerea calificării. „E o bucurie foarte mare, dar eu consider că trebuie să învăţăm din nou să ne bucurăm. Nu mai ştim să preţuim o calificare şi nici să ne bucurăm. Asta pentru că au trecut 8 ani de la ultima participare la un turneu final, iar în ultimii 15 ani avem doar o singură calificare. Dacă nu ştim să ne bucurăm avem nevoie măcar de linişte. Eu personal am nevoie de linişte”.

Iordănescu a menţionat că „tricolorii” merită mulţumiri pentru ceea ce au reuşit. „Trebuie să le mulţumim băieţilor pentru ceea ce au făcut. Să vedem ce a fost bun, care au fost minusurile şi să începem să pregătim programul de meciuri al echipei naţionale. Se discută despre un amical cu Italia, sperăm să îl jucăm la Bologna”, a adăugat el.

Anghel Iordănescu a declarat că până la turneul final din Franţa trebuie să mai apară câţiva jucători tineri. „Ne vom uita la jucătorii de la naţionala de tineret, la grădiniţa lui Hagi, dar şi la celelalte echipe din Liga I. Eu nu mă uit după un număr 10, mă uit după jucători de perspectivă”, a explicat el.

Echipa naţională a României a revenit din Insulele Feroe, unde a obţinut calificarea la Campionatul European din 2016. „Tricolorii” nu au fost aşteptaţi la aeroport de nici un suporter, singurul care a fost aplaudat (de câţiva pasageri) fiind Constantin Budescu, care a înscris duminică două goluri.

Dacă Iordănescu va mai rămâne sau la națională rămâne să decidă timpul, cert este că foarte puțini antrenori români și-ar asuma acum o asemenea misiune, deloc ușoară.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!