Iordănescu: „Irlanda este în avantaj”

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 12 iunie 2015

iordanescuAnghel Iordănescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că naţionala Irlandei de Nord va fi avantajată în partida de sâmbătă, din preliminariile Euro-2016, de faptul că a disputat două meciuri de pregătire.

„Din start, echipa Irlandei de Nord are un avantaj, reuşind să facă două jocuri de pregătire cu Qatar şi Irlanda, ceea ce le-a dat posibilitatea fotbaliştilor să intre într-un ritm de joc. Noi nu am reuşit să avem un meci internaţional, ci doar un joc cu o echipă din Liga a III-a. Eu cred că e o întâlnire extrem de importantă pentru că joacă locul 1 cu locul 2, dar şi pentru ceea ce va fi în continuare în grupă şi pentru noi. Am văzut meciurile cu Qatar şi Finlanda, dar şi jocul cu România. Irlanda de Nord e o echipă foarte puternică, cu un nucleu de jucători foarte puternici, care ne-a pus probleme şi la Bucureşti, şi sunt convins că o vor face şi în Irlanda. Nu ştiu dacă ne-ar califica o victorie acolo, eu cred că trebuie să o luăm cu paşi mărunţi, să jucăm acest meci, să obţinem un rezultat bun, şi apoi avem timp să facem calcul”, a spus Iordănescu.

Antrenorul echipei naţionale este îngrijorat de faptul că unii jucători de la naţională nu evoluează la echipele de club, iar alţii sunt în căutarea unor formaţii cu care să semeneze contracte: „Mă îngrijorează foarte mult situaţia jucătorilor din străinătate. Au mari probleme, sunt îngrijorat că unii nu au jocuri în permanenţă, nu joacă cu regularitate şi că avem foarte mulţi jucători care au dificultăţi în ceea ce priveşte contractele lor. Ştiţi că unii îşi caută echipă, nu au contacte, mental sunt convins că le crează şi lor probleme. Sunt preocupat pentru că nu-i uşor să-i motivezi, să le dai încredere atunci când nu au echipă pentru sezonul viitor”, a completat el.

Partida Irlanda de Nord-România, din Grupa F a Campionatului European din 2016, se va disputa sâmbătă, pe stadionul Windsor Park din Belfast, de la ora 21.45. După disputarea a cinci etape din grupă, România se află pe primul loc, cu 13 puncte, iar Irlanda de Nord se află pe poziţia a doua, cu 12 puncte.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!