Iordănescu, noul selecționer al României!

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 31 octombrie 2014

556 anghel iordanescu

Anghel Iordănescu, directorul tehnic din cadrul FRF, va conduce echipa naţională în campania de calificare la Campionatul European din 2016. Iordănescu va reveni astfel pentru a treia oară la cârma naționalei.

Până la numirea de acum el a ocupat funcţia de director tehnic al FRF, în care a fost numit de către Mircea Sandu la finalul lui 2013. După sosirea lui Răzvan Burleanu la conducerea federației, Iordănescu a fost menţinut în funcţie.

Anghel Iordănescu, în vârstă de 64 de ani, a mai stat la cârma echipei naţionale în perioadele 1993-1998 şi 2002-2004. Mai mult, au trecut 8 ani de când Iordănescu nu a mai stat pe banca tehnică a unei echipe, ultima pe care a antrenat-o fiind Al Ain.

Anghel Iordănescu l-a susţinut pe fostul internaţional Gheorghe Popescu în campania pentru alegerea președintelui FRF, din a cărui echipă urma să facă parte în cazul în care câştiga alegerile. După condsamnarea lui Popescu, Iordănescu a rămas în cadrul FRF, iar la 4 iulie, după ce Viorel Moldovan, actualul său colaborator de la echipa naţională, a fost numit pe postul de selecţioner al reprezentativei sde juniori,, declara că munca sa la FRF nu înseamnă că a schimbat tabăra foştilor componenţi ai “generaţiei de aur”, de care se simte legat sufleteşte.

“Aş vrea să înţelegeţi că şi Viorel Moldovan şi eu nu facem parte din nici o tabără. Facem parte doar din tabăra fotbalului. Ne dorim să ajutăm fotbalul, să facem performanţă. Viorel Moldovan a aceptat acest post pentru a face performanţă. Eu am rămas la federaţie pentru că îmi doresc acelaşi lucru, să ajut, să obţinem performanţă. Personal nu am să mă dezic niciodată de jucătorii din «generaţia de aur». Sunt legat sufleteşte, îi respect şi sunt legat pe viaţă de ei. Dar asta nu înseamnă că nu am dreptul să-mi continui munca în slujba fotbalului românesc. Eu nu am trădat pe nimeni”, preciza atunci generalul Iordănescu.

După despărţirea de Al Ain în 2006, Iordănescu a intrat în politică, el fiind ales senator în perioada 2008-2012 din partea UNPR.

Anghel Iordănescu îl înlocuieşte astfel la conducerea tehnică a echipei naţionale pe Victor Piţurcă, cel care şi-a reziliat contractul cu FRF la mijlocul lunii octombrie pentru a semna cu Al Ittihad din Arabia Saudită. Lucru suficient pentru ca multă lume să se teamă de faptul că lipsa sa de legătură cu fotbalul va dăuna unei echipe naționale care nu are voie să nu se califice la europenele din Franța.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!