Iordănescu, supărat

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 12 februarie 2016

616 iordanescuEdward Iordănescu, antrenorul echipei Pandurii Târgu-Jiu, a declarat luni că regulile ar trebui aplicate pentru toate cluburile, în cazul jucătorilor convocaţi la naţională.

„Din turneul echipei naţionale au avut de câştigat echipa naţională şi Steaua. Echipa naţională pentru că acel grup de jucători tineri a luat contact cu staff-ul şi cu metodele de lucru. Jucătorilor le-au fost observate calităţile, caracterele, temperamentele, modul de gândire şi au simţit starea de spirit din cadrul echipei naţionale, iar de aici pot apărea avantaje măcar pe termen mediu-lung, dacă nu imediat. Mă gândesc la mărirea ariei de selecţie pentru următoarele preliminarii şi chiar pentru turneul final din Franţa la anumiţi jucători”, a spus antrenorul Pandurilor.

Edward Iordănescu a mai declarat faptul că Steaua va pleca, în playoff, cu un avantaj în faţa celorlalte echipe: „Nimeni nu e special, iar regulile ar trebui să fie aceleaşi pentru toţi. Steaua nu deţine reţeta magică de lucru, respect munca lor, însă periodizarea precompetiţională pe care am construit-o pentru această iarnă pentru Pandurii înseamnă etape de parcurs şi obiective de atins. Aceste etape şi obiective au fost realizate doar parţial pentru că patru jucători lipsă înseamnă extrem de mult. Aş fi vrut să am întreg grupul măcar la un amical. Important e ca până luni, când debutează Steaua, ei au timp şi de o mini-vacanţă după cantonament. Eu am trei antrenamente la dispoziţie cu tot grupul de jucători înainte de primul meci din campionat”.

Clubul Pandurii Târgu-Jiu, care a avut patru jucători în cantonamentul naţionalei, a solicitat, joi, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) să amâne meciul cu ASA Târgu-Mureş, programat vineri, de la ora 20.30, la o dată ulterioară, conform articolului 12 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).

Steaua a avut şase jucători convocaţi pentru stagiul naţionalei din Antalya, dar Niţă, Papp, Toşca, Pintilii, Stanciu şi Popa nu s-au prezentat la lot. Acest lucru a stârnit mânia celorlalți antrenori care au protestat împotriva atitudinii Stelei în ciuda faptul că Anghel Iordănescu a spus despre acest turneu că ar fi dorit să nu-l facă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!