Irina Begu, decisivă pentru România

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 13 februarie 2015

569 begu

România a învins Spania, 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale II, într-un meci disputat la Galaţi pe patinoarul „Dunărea” şi acum este la un pas de revenirea în elita competiţiei feminine pe echipe.

Pentru noi, Irina Begu a fost decisivă, contribuind la două dintre victoriile care duc România la barajul pentru Grupa Mondială: 6-2, 6-4 cu Silvia Soler-Espinosa, în meciul patru şi victorie, alături de Monica Niculescu, 5-7, 6-3, 6-2, în meciul cinci, disputat imediat după meciul de simplu.

În barajul pentru Grupa Mondială, echipa României va înfrunta Canada, echipă în care nu se știe încă foarte sigur dacă va evolua și Eugenie Bouchard, vedeta canadiană.

Monica Niculescu şi Irina Begu au adus punctul decisiv pentru calificarea României, ducând greul acestei partide tensionate. „Publicul ne-a dat energie, ne-au ajutat enorm! Fără ei, ne-ar fi fost foarte greu să câştigăm! Am jucat din tot sufletul. Monica m-a ajutat foarte mult, noi formăm o echipă foarte bună şi sper ca pe viitor să jucăm mai mult împreună”, a spus Irina, cu răsuflarea tăiată după efortul celor două meciuri, dar şi după hora bucuriei încinsă la mijlocul terenului.

„De fiecare dată când voi juca în Fed Cup, îmi voi picta unghiile astfel (roşu, galben şi albastru), pentru că, da, au fost norocoase”, a mai spus Irina, extrem de fericită la conferinţa de presă.

„Aţi fost minunaţi, datorită vouă am câştigat acest meci! Vă mulţumim! M-am sperat puţin, pentru că Irina, după primul set, mi-a zis că are crampe şi mi-am zis că trebuie să alerg pe tot terenul! Mulţumesc echipei, pentru că au sărit la fiecare punct! Nici nu ştiu cum am câştigat ultimul punct! M-am simţit atât de bine alături de Irina, de aceea am jucat atât de bine!”, a povestit și Monica Niculescu. „Mă încurajam la fiecare punct, pentru că altfel simţeam că nu aş mai fi putut să continui. Irina a servit incredibil şi am avut ocazia să mă desfăşor la fileu, nu este uşor să joci şi simplu şi dublu în aceeaşi zi”, a spus ea în continuare.

Simona Halep a tras concluzia meciului: „Vreau să vă spun un singur lucru – este ziua Irinei şi Monicăi! Bravo, fetelor! Au luptat incredibil, ele au salvat echipa, au câştigat astăzi partida!”, a spus ea.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!