Irlanda de Nord: 20 de sclavi şi doi exploatatori, toţi români

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 26 august 2014

Douăzeci de români, victime ale traficului de fiinţe umane, au fost eliberaţi din condiţiile de sclavie în care trăiau, în urma unei acţiuni specifice a poliţiştilor din Irlanda de Nord, după cum a dezvăluit publicaţia Belfast Telegraph la mijlocul lunii august.

Doi bărbaţi, de asemenea de origine română, au fost reţinuţi şi deferiţi justiţiei pentru a fi judecaţi pentru 50 de capete de acuzare, incluzând recrutarea neautorizată de forţă de muncă, traficul de persoane, obligarea victimelor la muncă forţată şi spălare de bani. Cei doi au 23 şi respectiv 31 de ani şi urmează să apară în faţa tribunalului la Lisburn Magistrates Court, la o dată ulterioară.

Un grup de români format din 14 bărbaţi şi 6 femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani, a fost descoperit de poliţiştii nord-irlandezi. Acţiunea poliţienească a dus la arestarea lui Ioan Lăcătuş (31 de ani) şi Samuil Covaci (23 de ani), ambii stabiliţi în oraşul Portadown situat în regiunea din extrema nordică a Marii Britanii.

Aceştia sunt suspectaţi că au comis fapte infracţionale extrem de grave în intervalul 31 mai 2014 – 15 august 2014. Cei doi cetăţeni români reţinuţi au negat acuzaţiile ce li se aduc, susţin publicaţiile din Irlanda de Nord.

Judecătorul de district Peter King a decis audierea lor prin folosirea tehnologiei videolink în 29 august, la Craigavon Magistrates Court.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!