Isarescu: „Deciziile politice, pericol pentru Romania”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 ianuarie 2014

Principalul pericol pentru economie in 2014, an electoral, consta in deciziile politice interne care sa nu fie intelese bine pe plan extern si sa determine miscari bruste si masive de capital, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

„Decizii politice interne care sa nu fie intelese bine pe plan extern si care sa determine miscari bruste si masive de capital”, a raspuns guvernatorul BNR, fiind intrebat, in cadrul unui interviu acordat Mediafax, care considera ca este cel mai mare pericol pentru Romania in 2014. De asemenea, el a precizat ca, daca ar avea disponibilitati, ar face investitii in continuare „in agricultura, in sectoare productive care au perspectiva”. „Chiar si in domeniul imobiliar, piata cred ca-si va reveni”, a adaugat seful bancii centrale.

In ceea ce priveste creditarea, Isarescu considera ca aceasta va fi reluata treptat, „din moment ce creditul in lei creste”. „Se va accentua creditarea in lei si va ajunge sa compenseze scaderea creditului in valuta, astfel incat sa avem per total o crestere a soldului imprumuturilor. Se intampla oricum, este un proces deja inceput”, a subliniat acesta.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!