Isărescu: „Leul stă tolănit de jumătate de an”

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 28 noiembrie 2014

Populaţia a scăpat treptat de teama deprecierii monedei naţionale, întrucât leul „stă tolănit” în intervalul 4,40-4,44 lei/euro de aproape jumătate de an, fără a înregistra fluctuaţii nici măcar în campania electorală, cum se întâmpla în alţi ani. Afirmația a fost făcută de guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu.

„După un timp, publicul a văzut că direcţia leului nu e numai în sensul deprecierii, e şi în apreciere, stă tolănit leul în intervalul 4,40-4,44 (lei/euro – n.r.) de aproape jumătate de an, adică mai puţin de 1%. Mai mişcă aşa uşor din coadă, dar sub 1%”, a afirmat Isărescu săptămâna trecută, în deschiderea unui seminar de specialitate.

Guvernatorul a arătat că leul „s-a tolănit” şi mai tare din luna septembrie, ignorând total campania electorală pentru preşedinţie, faţă de alţi ani când reacţiona după declaraţii politice.

„Gândiţi-vă ce era anterior într-un an electoral! Ignoră (leul – n.r.) total campania electorală, ba el s-a tolănit şi mai tare din septembrie, dacă ne uităm la cifre, a devenit şi mai leneş, ca să nu-l numesc altfel, să nu-l jignesc. Şi bineînțeles că apare întrebarea «Dom’ne, cât mai durează această stare de – să nu-i spun nesimţire, că-l jignesc – de insensibilitate, ignorare a scenei politice, unde au loc mişcări, declaraţii?» Înainte, cu câte declaraţii s-au făcut în campania electorală, stăteam cu ochii cât cepele să-l vedem pe unde se duce, nimic!”, a spus Isărescu, potrivit Mediafax.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!