Islington, Londra. Taxă anuală de £96 pe motorul diesel

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 25 iunie 2015

uk_sofer

Taxa suplimentară de £96 se adaugă la costul anual al permisului de parcare al rezidenţilor din zona primăriei Islington, din Londra. În viitorul apropiat, alte primării londoneze vor face probabil la fel.

Această taxă penalizează şoferii de autoturisme cu motorizare diesel despre care conducerea primăriei Islington spune că sunt mult mai nocive pentru sănătate, în ciuda faptului că propriul regulament al primăriei privind taxarea parcărilor rezidenţiale, bazat pe emisiile de dioxid de carbon, favorizează motoarele diesel moderne.

Grupurile auto şi producătorii sunt şocaţi de o asemenea măsură pe care o consideră neinspirată, fiind introdusă, în opinia lor, doar pentru a aduce primăriei nişte venituri suplimentare. Controversa mai pune în discuţie şi planul guvernamental de taxare pentru descurajarea şoferilor de autoturisme cu motorizare diesel, pe motiv că, chiar dacă valorile de dioxid de carbon sunt scăzute, astfel de motoare emit mai abundent oxid de nitrogen.

Supărarea este cu atât mai mare cu cât parcul auto cu motorizare diesel din Marea Britanie a crescut considerabil ca urmare a promovării tehnologiei de către UE şi guvernele succesive ale Marii Britanii, politicienii şi experţii confirmând în mod repetat avantajele acestor motoare – consumul redus de combustibil şi emisiile scăzute de dioxid de carbon. Acum, discursul se schimbă radical, declarându-se că motoarele diesel au efecte nocive asupra calităţii aerului, provocând probleme respiratorii chiar şi fatale.

Prin urmare, şoferii se simt înşelaţi pentru că au fost încurajaţi să cumpere autoturisme cu motorizare diesel pentru „a salva planeta”, iar acum sunt penalizaţi pentru acest lucru. Cam jumătate din autoturismele noi vândute sunt diesel.

 

Şi aşa, unele permise anuale de parcare costă chiar şi £750 pe an

Unele autorităţi locale nu iau bani pentru privilegiul de a-ţi parca maşina în faţa casei, unele nici nu eliberează permise de parcare pentru rezidenţi, în timp ce altele cer chiar şi până la £750 pe un an, notează un studiu făcut de Churchill Car Insurance, care a urmărit datele prezentate de 433 de primării locale de pe întregul cuprins al Marii Britanii.

————————————–

Taxa de £750 se taxează pe parcările din centrul oraşului Birmingham, în timp ce primăria Islington cere £434 anual, iar costul mediu pe tot UK-ul este de £59.17 pe an, cu unele primării din Scoţia cerând doar 50p la fiecare 12 luni.

————————————–

 

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!