Israelul avertizează: Hamas va plăti pentru crimele comise

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 28 august 2014

Israelul va continua operațiunile militare în Fâșia Gaza și în luna septembrie, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, avertizând Hamas că va plăti un preț greu pentru atacurile cu rachete. „Hamas plătește și va plăti un preț mare pentru crimele comise”, a spus premierul israelian, avertizând civilii din Gaza să părăsească clădirile în care își desfășoară activitățile teroriste membrii Hamas, scrie The Jerusalem Post.

„Operațiunea «Limita protectoare» va continua până când își îndeplinește ținta. Am zis încă din prima zi a operațiunii că ar putea să dureze și suntem pregătiți să dureze chiar și după începutul anului școlar”, a spus Netanyahu.

Premierul Israelului a promis ajutor locuitorilor din sudul Israelului afectați de tirurile cu rachete ale organizației Hamas. El a asemănat organizația palestiniană Statului Islamic din Irak și Siria, arătând că aceste mișcări „fac eforturi de instituire a unor califate, a legii islamice, fără drepturile omului, măcelărind minoritățile, fără respectarea drepturilor nimănui, a femeilor sau bărbaților, a copiilor, a creștinilor, a nimănui”. Două blocuri de locuințe au fost distruse în acest weekend de aviația israeliană, după ce în prealabil locuitorii fuseseră avertizați să părăsească zona.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!