Istoria merită păstrată

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 21 iulie 2016

Probabil că nici o formație românească n-a fost mai bătută de soartă după 1989 așa cum a fost bătută Rapidul. Intrată mereu pe mâna unor șmecheri fără scrupule sau a unor nepricepuți cu tupeu, Rapidul a mers cu fiecare pas pe care l-a făcut către dispariția de pe scena fotbalului românesc. Nu este prima formație cu istorie care dispare. Au dispărut și Oradea, Timișoara, Sportul, Argeș, Craiova, asta ca să dăm doar câteva exemple cât de cât de recente de formații care au însemnat cândva ceva iar azi sunt fie dispărute, fie înlocuite de niște clone care vor rămâne mereu incapabile să mai învie ce-a fost ucis.
Rapidul este în faliment. Asta n-ar fi totuși problema cea mare. Problema este că nu are jucători, sub contract parcă sunt maximum trei, nu are antrenori, conducători, bază de pregătire și nici măcar personal administrativ. Dan Alexa, antrenorul ei, spunea chiar că dacă scapă de faliment el oricum nu va antrena echipa pentru că nu vrea să bage în teren un 11 care să ia șapte-opt goluri pe meci. LPF nu mai poate salva Rapidul nici dacă ar vrea, așa că indiferent de ultima decizie a tribunalului, care a fost din nou amânată, locul Rapidului în liga I este luat de clona Timișoarei.
Ce trebuie să pricepem de aici este că ne dispare istoria. Desigur, asta ne lasă goi și în imposibilitatea de a mai avea de unde învăța, în rarele cazuri în care chiar ne dorim să pricepem ceva din istorie. Desigur, unii vor mai deschide paginile unei cărți, vor citi fantastica poveste a Rapidului, atât cea de pe vremea când exista și Venus, cât și cea de acum, și atât.
Poate de aia uneori un individ ca Gigi Becali merită apreciat.
El a priceput măcar că istoria merită păstrată chiar și pentru propriul interes.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

3 pareri la “Istoria merită păstrată”

  1. Romeo Lupan Spune:

    Va rog sa ma ajutati

  2. Romeo Lupan Spune:

    07766618950 Romeo mulțumesc

  3. Romeo Lupan Spune:

    Stau pe strada nu am mâncare nam acte sunt disperat va rog sa ma ajutați nr meu de telefon 07766618950 mulțumesc frumos

Spune-ti si tu parerea!