Italia ne vrea în Schengen

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 1 mai 2015

Președintele și premierul Italiei și-au exprimat sprijinul pentru aderarea României la spațiul Schengen, cu ocazia unei vizitei la Roma a șefului statului român Klaus Iohannis.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a afirmat, luni, la Roma, în cadrul întrevederii cu Iohannis, că a venit momentul ca România să fie parte a Schengen. Iohannis i-a lansat omologului său italian invitația de a vizita România, iar Mattarella a spus că îi va da curs.

Marți, președintele român a discutat și cu premierul italian Matteo Renzi despre perspectivele aderării României la spațiul Schengen, oficialul italian apreciind că aderarea nu e doar în interesul țării noastre, ci și al Italiei și al Uniunii Europene, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

De altfel, în momentul de față, în actualul context politic european, se conștientizează tot mai mult faptul că România, aderând la Schengen, „este un factor care poate aduce valoare adăugată la capacitarea Uniunii Europene de a face față acestor mișcări privind migrația”, au mai menționat sursele citate.

„Există premise pentru a se spune că anul acesta se face pași în privința aderării la spațiul Schengen”, au mai spus sursele citate, arătând că intrarea României va fi în logica celor două etape, mai întâi aerian și maritim, și ulterior terestru.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!