Italia: româncă, incendiată de iubitul ei

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 10 iulie 2016

Alexandru Edec si Daniela (2)

Un român de 24 de ani, stabilit în Italia, și-a incendiat iubita în fața celor doi copii pe care îi au împreună. Femeia a ajuns la spital cu arsuri grave și, inițial, a vrut să ascundă incidentul de frica lui.

Bărbatul, care în trecut fusese cercetat pentru mai multe furturi, a fost reținut de poliție și dus într-un penitenciar până la terminarea anchetei.

Alexandru Edec a plecat din România în urmă cu 5 ani și s-a stabilit într-o localitate din provincia Lecce, Italia. Acolo a întâlnit-o pe Daniela, o fată din Bârlad, și din relația lor s-au născut doi copii.

În ultima vreme însă, Alexandru și Daniela nu se mai înțelegeau, pentru că el își pierduse locul de muncă și începuse să bea, spun cei care îi cunosc. La ultima ceartă, bărbatul a avut o reacție extremă: și-a incendiat iubita de față cu cei doi copii, de 1 și 3 ani. Daniela a ajuns în stare gravă la spital.

Dr. Antonio La Spada: „Arsurile sunt pe circa 25% din corp. Pe 10% sunt arsuri de gradul 3, iar pe 15% – arsuri de gradul 2. Este monitorizată de o echipă medicală, va fi și consiliată psihologic.”

Când a ajuns la spital, Daniela a susținut că a fost victima unui accident casnic. Dar medicii nu au crezut-o și au convins-o cu greu să le spună ce s-a întâmplat. Cu lacrimi în ochi, femeia le-a povestit prin ce chin a trecut.

Nicolae Harabagiu, vecin: „O bătea pe nevastă-sa și ea l-a reclamat la poliție, acolo, în Italia. Și în momentul în care a aflat că l-a turnat la poliție, el s-a răzbunat și i-a dat foc. Serviciu nu avea, copii avea de întreținut și mai se iscau certuri și el o lua la bătaie.”

Silvia Bucur, vecină: „Intrase într-un anturaj prost, cu băutura… S-a lăsat dus de valul ăsta cu băutura și asta s-a întâmplat.”

Tânărul de 24 a fost reținut de polițiști. Anchetatorii italieni spun că individul are un cazier bogat și în trecut a fost suspectat pentru mai multe furturi. De altfel, și acasă, în România, a avut probleme cu legea.

„A făcut multe prostii, să știți… A spart magazinul, ultima oară când a venit din Italia, a spart magazinul acela. Bietul tac-su a dat o grămadă de bani să îl scape pe prost”, explică vecinii.

Corneliu Dumitrescu, primar Siriu: „Păcat, că erau și niște copii și ei vor suferi în continuare. Și dacă mama e într-o situație grava, vai de copiii aceia.”

Alexandru Edec se află acum în penitenciarul din Lecce. Copiii, care au fost martori la scenele de groază, sunt în grija mamei lui, aflată și ea în Italia.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!