Iulian Arba a murit electrocutat

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 septembrie 2015

598 arbaIulian Arba, fostul canotor, component al loturilor României, a murit electrocutat la doar 26 de ani, preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, declarând duminică că este o nenorocire pentru familie, mama sportivului fiind fosta sa colegă de lot, triplă medaliată olimpică.

Iulian Arba (26 de ani) a murit sâmbătă în zona comunei maramureşene Vadu Izei, în timpul unei partide de pescuit, când s-a electrocutat după ce ar fi atins firele de înaltă tensiune cu undiţa.

„Nici nu ştiu ce să spun. Am fost colege cu mama lui, Rodica, atâţia ani la lot, e o nenorocire pentru ea şi soţul său. Rodica nici nu era acasă, ci la Piatra Neamţ, la înmormântarea surorii ei, care a fost şi ea canotoare. Suntem cu toţii alături de familie, dar nici nu ştii ce să spui, cum poţi ajuta după asemenea tragedie”, a declarat preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă.

Potrivit acesteia, Iulian Arba a făcut canotaj de performanţă până la 23 de ani, fiind component al loturilor României, după care s-a retras acasă în Maramureş, unde împreună cu familia au deschis o afacere.

„Era singurul lor copil. Din câte am înţeles a plecat singur la pescuit, să se relaxeze şi uite ce tragedie s-a petrecut! Cu Rodica mai vorbeam, ne vedeam, venea la Bucureşti, când făceam Zilele Canotajului, am fost atâţia ani împreună colege. Este îngrozitor ce s-a întâmplat şi nu ştiu cum vor putea trece părinţii lui Iulian peste asta”, a mai spus Lipă.

Mama tânărului, Rodica Arba, a fost componentă a lotului olimpic de canotaj al României, cucerind numeroase medalii între care şi trei olimpice, două de aur la JO din 1984 şi 1988, respectiv una de argint în 1988.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!