Iulian Ilie merge la Dortmund

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 iulie 2015

588 ilieIulian Ilie, jucătorul de 14 ani de care Petrolul a ţinut cu dinţii, deşi primise o ofertă de la Borussia Dortmund, se va transfera, în cele din urmă, la echipa germană, a precizat Ştefan Ristea, omul care a facilitat mutarea. 

El îi va călca astfel pe urme idolului său, Marco Reus. Jucătorul de 14 ani, care avusese stagii de pregătire la Barcelona şi Dortmund, era dorit de echipa germană, însă Petrolul, clubul care l-a format, nu dorea să îi dea drumul fără pretenţii financiare. Evident, Dortmund, care nu voia să complice o situaţie dificilă, putându-se afla în afara regulamentului FIFA, nu a negociat, transmiţându-i familiei jucătorului că el trebuie să îşi rezolve problemele cu gruparea din Ploieşti, care ar fi urmat să primească grila de formare a jucătorului.

În cele din urmă, situaţia s-a rezolvat conform regulamentelor forului internaţional. Cum mama lui Iulian va merge să lucreze în Germania, transferul a fost realizat potrivit reglementării care presupune că un jucător minor poate pleca în altă ţară în cazul în care unul dintre părinţi îşi schimbă locul de muncă şi domiciliul.

“Am primit faxul de la Dortmund în care se transmitea că Iulian poate să vină la echipă şi că totul este în regulă. Petrolul va primi grila de formare a jucătorului când Iulian va semna contractul de profesionist, ceea ce, cred eu, va fi foarte repede”, a declarat Ştefan Ristea, intermediarul care a realizat mutarea, pentru presă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!