Jackie Ionescu vede fotbalul romanesc in crestere

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 21 decembrie 2009

Jackie Ionescu este de parere ca nivelul intrecerii interne a crescut in ultimele sezoane si lauda progresul pe care l-au facut echipele din provincie, intrate in bloc in calculele luptei pentru castigarea campionatului.

„Nu ma gandeam ca va fi o asemenea aglomerare de echipe in ecuatia luptei la titlu, dar asta nu trebuie decat sa ne bucure. E mai bine asa decat sa fie o echipa sau doua detasate, iar restul sa fie fortate sa adoarma. Toate cele din frunte sunt obligate sa se pregateasca foarte bine, sa acumuleze cat mai mult in pauza dintre tur si retur.

Nu e vorba de o nivelare in jos, asa cum s-a discutat, ci de o ascensiune a provinciei. Nivelul partidelor este altul, calitatea jucatorilor se poate spune ca a crescut si in afara de cateva meciuri ale blatistelor de pe timpul cooperativei s-a jucat corect”, a explicat profesorul Ionescu, referindu-se apoi la derby-ul etapei dintre Dinamo si FC Vaslui:

„Acum cativa ani, un Dinamo-Vaslui se disputa cu doua, trei, patru zile inainte de meci. Din fericire pentru fotbal, acum rezultatul se va sti in minutul 90!”


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!