Jaf „organizat” sau tâlhărie „ca-n codru”?

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 26 august 2014

Trei tinere şi doi adolescenţi de cetăţenie română şi etnie romă au fost judecaţi şi acuzaţi că au format un „puternic grup infracţional organizat”, pentru că au furat 660 de lire sterline într-un magazin din capitala Irlandei de Nord, Belfast.

Surorile Narghita şi Christina Serdaru, în vârstă de 36 şi respectiv 37 de ani, împreună cu Danusia Poenaru (37 ani) şi Bogdan Miclescu (19 ani) au ajuns la tribunal după ce au comis un jaf într-un mic spaţiu comercial de pe strada Stewartstown Road din Belfast. Din grup mai face parte un al cincilea membru, un minor de 15 ani, au relatat, în 17 august, ziarele locale care nu au dezvăluit numele acestuia, pentru a-i proteja identitatea.

Cei cinci sunt stabiliţi în Dublin, Republica Irlanda, şi au făcut deplasarea în Belfast special pentru a comite infracţiuni. Doi dintre ei au reuşit să fure 660 de lire sterline, în timp ce alţi doi distrăgeau atenţia proprietarului magazinului. Apoi ei au încercat să părăsească zona într-un automobil Vauxhall Astra de culoare argintie.

Cei cinci au fost caracterizaţi în timpul procesului desfăşurat la Belfast Magistrates Court ca „un grup infracţional organizat”. Ei au fost prinşi la 90 de minute după comiterea faptei de către poliţiştii nord-irlandezi.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!