Jandarmeria franceză glumește pe seama românilor

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 26 octombrie 2015

Jandarmeria din departamentul francez Charente a parodiat reținerea a doi români suspectați de furt, postând pe propriul site de socializare un fotomontaj inspirat din seria de benzi desenate „Astérix” cu mesajul „românii sunt găinari”, sintagma fiind retrasă ulterior pe fondul unor critici privind rasismul.

Duminică, persoanele care urmăresc cu regularitate pagina de Facebook a Jandarmeriei din departamentul Charente (sud-vestul Franței) s-au delectat câteva ore cu o parodie inspirată din seria de benzi desenate „Astérix”, scrie cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

După reținerea a doi cetățeni români suspectați de furt dintr-un centru de reciclare situat în localitatea Brie, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei din departamentul Charente a fost postat un fotomontaj din seria „Astérix”, cu următorul comentariu:

—————————————

„Sunt niște găinari românii ăștia.”

—————————————

Dar umorul jandarmilor francezi nu a durat mult. Fotomontajul, care primise 5.600 de aprecieri, a fost eliminat de pe Facebook după câteva ore, în contextul în care mai multe persoane au denunțat o atitudine „rasistă”, de „stigmatizare” a cetățenilor români.

—————————————

Pe pagina de Facebook a Jandarmeriei din Charente sunt postate frecvent mesaje „caustice și pline de umor”, notează ziarul Le Parisien, care a încercat fără succes să obțină o reacție a conducerii serviciului francez de ordine publică.

—————————————

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!