Jefuiau turişti pe aeroporturi spaniole

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 16 iunie 2015

Turiştii străini din Spania sunt sfătuiţi să fie atenţi la lucrurile personale după ce poliţia a arestat nouă români acuzaţi de furturi pe aeroporturile din Murcia şi Alicante, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

La sfârşitul lunii mai, poliţia spaniolă a arestat nouă persoane, opt bărbaţi şi o femeie, în legătură cu o serie de furturi pe aeroporturile din Murcia şi Alicante. Gruparea, ai cărei membri au vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, viza turişti străini, în special femei. Furturile au fost comise pe aeroport, dar unii turişti au fost urmăriţi până la hotel. Portalul spaniol Murcia Today a anunţat că cei nouă sunt cetăţeni români, scrie Mediafax.

„Suntem încântaţi să vedem că autorităţile spaniole au adus acest grup de hoţi în faţa justiţiei. Aeroporturile pot reprezenta o pradă bogată pentru hoţi, ei ştiind că numeroase persoane transportă lucruri de valoare asupra lor sau în bagaje”, a declarat un purtător de cuvânt al ABTA (Asociaţia Britanică a Agenţilor de Turism).

„Oamenii pot fi, de asemenea, distraşi dacă au ajuns într-un aeroport care le este necunoscut”, a adăugat el. „Astfel că, deşi este incredibil de uşor să lăsaţi garda jos după un zbor lung, rămâneţi alerţi, puneţi-vă portofelul, paşaportul etc. într-un buzunar interior şi supravegheaţi-vă bagajul. Să fii jefuit nu este niciodată o experienţă plăcută şi reprezintă cea mai proastă modalitate posibilă de a-ţi începe sau termina vacanţa”, a continuat el.

Atât Alicante, cât şi Murcia sunt destinaţii turistice populare care atrag zilnic numeroşi turişti care nu sunt familiari cu împrejurimile.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!