Jirinovski: România ar putea anexa teritorii ucrainene

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 21 noiembrie 2014

Acțiunile Ucrainei riscă să conducă la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial, avertizează liderul ultranaționalist rus Vladimir Jirinovski, precizând că România, Ungaria și Polonia ar putea anexa teritorii ucrainene care le-au aparținut.

„Manevrele Serbiei împotriva Austro-Ungariei au provocat Primul Război Mondial, iar acum istoria se repetă”, a declarat Vladimir Jirinovski într-un comunicat postat pe site-ul Partidului Liberal-Democrat din Rusia. „Prin acțiunile de acum, Ucraina conduce Europa spre al Treilea Război Mondial. Din nefericire, se va ajunge la asta, iar Ucraina este un instigator”, a afirmat liderul ultranaționalist rus, citat de site-ul InSerbia.info.

Potrivit lui Jirinovski, Polonia poate profita de situația instabilă din regiune pentru a încerca să anexeze orașele ucrainene Liov și Rovno, Ungaria ar revendica zonele transcarpatice, iar România, Cernăuțiul și Bucovina. „Aceste teritorii le aparțin. Harta secolului 16 arată că aceste teritorii au fost ocupate de Kiev”, a continuat Jirinovski.

„După destrămarea Uniunii Sovietice, structura bipolară a lumii a dispărut, iar acum Occidentul este interesat să diminueze orientarea spre politici de stânga a Europei de Est. Ideile de stânga tind să beneficieze de o mai mare susținere în contextul crizei economice. Țările vor fi atrase din nou de Rusia. De aceea, în mod deliberat, se încearcă orientarea Europei de Est, a zonei baltice și a Ucrainei spre politici de dreapta, pentru a face imposibilă apropierea de Rusia”, a spus Jirinovski. „Chiar dacă acest lucru reprezintă o amenințare pentru propriile națiuni, Europa de Est este împinsă spre fascism, pentru a fi împotriva noastră”, a încheiat liderul ultranaționalist rus.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!