Joburi în străinătate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 mai 2015

Aproape 250 de locuri de muncă sunt disponibile în reţeaua europeană de ocupare Eures. Cele mai multe sunt în Marea Britanie şi Irlanda, ţări care recrutează îngrijitori pentru persoane şi muncitori necalificaţi pentru culegerea manuală a ciupercilor. Alte țări care pun la dispoziție locuri de muncă sunt Austria, Olanda, Danemarca sau Norvegia.

În Marea Britanie sunt disponibile 20 de posturi de îngrijitori pentru persoane. Candidaţii ar trebui să vorbească limba engleză la nivel mediu. Angajatorul nu precizează salariul oferit, însă contractul este pentru perioadă nedeterminată, scrie Mediafax.

În Irlanda sunt căutaţi zece muncitori necalificaţi pentru culegerea manuală a ciupercilor, sortarea şi ambalarea în funcţie de greutatea acestora. Angajatorul precizează că oferă instruire.

„Se lucrează în picioare, nu se cer abilităţi speciale. Experienţa anterioară privitoare la fructe şi legume constituie avantaj. Aplicanţii trebuie să fie disponibili să lucreze peste program şi în weekenduri, să se simtă confortabil în fermă, deoarece mediul de lucru presupune existenţa zgomotului, compostului şi a mirosurilor”, se arată în anunţul de angajare.

Aplicanţii trebuie să fie apţi fizic pentru munca în ferme vegetale şi să aibă cunoştinţe de bază de limbă engleză. Salariul va fi de 8,65 de euro pe oră, pentru un program de 40-45 de ore pe săptămână, iar pentru zilele de duminică lucrate se asigură o primă de 25%.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!