Joburi pentru români prin rețeaua Eures

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Diaspora în lume, Locuri de muncă pe data 11 octombrie 2015

uk_interviu job

Românii își pot găsi locuri de muncă în Marea Britanie prin platforma Eures, oferită de Comisia Europeană și menită să ajute muncitorii migranți în țările europene. Angajatorii din Marea Britanie recrutează, prin această rețea, personal calificat în asistență socială, zugravi-vopsitori, sculeri, instalatori sau comisionari, majoritatea contractelor fiind pe perioadă nedeterminată, relatează Mediafax.

O firmă care prestează servicii pentru unii dintre cei mai mari furnizori de vinuri din Anglia recrutează un operator camion, candidaților cerându-li-se să aibă carnet de conducere, abilitatea de a lucra independent și să vorbească limba engleză. Angajatorul precizează că salariul oferit este între 19.000-22.000 lire/an, iar perioada contractuală este nedeterminată. Persoanele interesate pot aplica pentru acest loc de muncă trimițând un CV în limba engleză la adresa darcy@vine-works.com.

Specialiștii în viticultură sunt și ei căutați. Aceeași companie mai recrutează un vinificator-supraveghetor vie, care să aibă experiență în viticultură, abilitatea de a lucra independent, carnet de conducere și să vorbească limba engleză. Și în acest caz, salariul oferit variază între 19.000 și 22.000 lire/an, după cum mai relatează agenția de presă Mediafax.

Sectorul îngrijirii pentru bătrâni este în căutare de personal european. O companie din județul Pembrokeshire din Țara Galilor caută 15 îngrijitori persoane, iar candidații care vor fi selectați vor avea ca atribuții principale îngrijirea persoanelor în vârstă, incluzând prepararea hranei, furnizarea medicamentelor, comunicarea cu membrii familiei. Se lucrează 50 ore pe săptămână sau mai mult, în ture de la orele 7.00-14.00 și de la 16.00-23.00.

Persoanele interesate să aplice trebuie să aibă carnet de conducere valabil în Uniunea Europeană, iar pentru cei care nu dețin carnet de conducere se oferă gratis lecții de condus. Ca în toate cazurile, este necesară cunoașterea limbii engleze. Salariul oferit variază între 20.150 și 25.000 lire brut/an. De asemenea, angajatorul asigură două luni cazare gratuită și 28 de zile de concediu pe an plătite conform legislației din Marea Britanie. Contractele sunt pentru perioadă nedeterminată.

—————————————

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să trimită CV în limba engleză la adresa de e-mail jobs@careinhand.co.uk.

—————————————

 

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!