Joburi tot mai multe pentru romani

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Muncă, UK la zi pe data 31 ianuarie 2014

Campania de presa desfasurata in Regatul Unit impotriva romanilor a crescut interesul angajatorilor britanici pentru forta de munca romaneasca, reiese dintr-un articol publicat recent de cotidianul The Times.

Tot mai multe oferte de locuri de munca in Marea Britanie sunt promovate prin intermediul agentiilor de recrutare din Romania, anunta The Times in editia din 31 ianuarie. Publicatia informeaza ca, in prima luna de la ridicarea restrictiilor pe piata muncii, romanilor le-au fost puse la dispozitie peste 10.000 de locuri de munca vacante in Regatul Unit. In plus, cifra persoanelor din Romania care s-au interesat de gasirea unui job pe taram britanic a crescut cu o treime, in primele 30 de zile ale anului in curs, conform aceleasi publicatii.

Exact 10.367 de locuri de munca disponibile in Marea Britanie au fost postate pe website-ul www.tjobs.ro – o platforma online care gazduieste peste 200 de agentii romanesti de recrutare personal. Cifra este mai mare cu aproape 4.000 decat cea inregistrata in ianuarie 2013, cand pe acelasi site puteau fi accesate doar 6.108 joburi in regat.

 

Mass-media este de vina…

Campania agresiva din mass-media britanica cu privire la liberalizarea pietei muncii autohtone pentru romani si bulgari este principala cauza a cresterii interesului romanilor pentru locurile de munca din regat, avertizeaza reprezentantii Tjobs.

„Multi romani nu stiau mai nimic despre ridicarea restrictiilor, pana cand au vazut la televizor dezbaterile aprinse din jurul acestui subiect. Ei nici nu aveau idee ca in Marea Britanie ar fi locuri de munca disponibile sau ca cei care ajung acolo sunt indreptatiti sa ceara beneficii sociale”, a comentat Raluca Stefanescu din partea Tjobs.ro, citata in The Times. Ea a mai adaugat ca, in ultimele saptamani, a crescut numarul de angajatori din regat care si-au manifestat dorinta de a recruta personal din Romania.

Cele mai solicitate joburi britanice de catre romani sunt cele din industria hoteliera si turism. Aproximativ 40% din numarul total de aplicatii au vizat aceste oferte. Pe locurile urmatoare in preferintele romanilor ce-si doresc un loc de munca britanic se afla domeniul medical si sistemul de sanatate, asistenta sociala si constructiile.

 

 

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!