Joburile care nu garantează plata, un fenomen controversat din Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Acte, Articole importante, Muncă, UK la zi pe data 6 martie 2015

uk_zero hours contract

În ultimii ani a luat amploare în Marea Britanie utilizarea unui tip de contract de muncă ce le permite companiilor să își cheme angajații la serviciu atunci când au nevoie și să îi trimită acasă, fără niciun fel de remunerație, dacă afacerile merg mai prost.

Chiar dacă au fost criticate în decursul timpului de cei preocupați de respectarea drepturilor angajaților, numărul așa-numitelor „contracte cu zero ore de muncă” este mai mare ca niciodată, potrivit celor mai recente date oficiale, notează Quartz. Astfel, în perioada octombrie-decembrie 2014, 697.000 de persoane, respectiv 2,3% din numărul total al angajaților din Marea Britanie, aveau în derulare astfel de contracte, conform unui sondaj al Biroului Național de Statistică. Numărul era sub 600.000 de persoane în 2013 și puțin peste 200.000 cu un an în urmă.

Potrivit reprezentanților instituției, creșterea poate fi explicată prin faptul că, în urma expunerii pe larg în presă a contractelor care nu garantează munca, mai mulți dintre cei care au participat la sondaj au devenit conștienți de situația lor contractuală. Acest lucru înseamnă, însă, că estimările anterioare cu privire la numărul angajaților cu astfel de contracte s-au situat mult sub situația reală de pe piața muncii.
Un impact puternic asupra numărului de contracte cu zero ore de muncă încheiate îl are factorul sezonier. În august 2014, 1,8 milioane de persoane aveau în derulare asemenea contracte. Pe domenii de activitate, acestea sunt mai des întâlnite în industria alimentară și hotelieră.

Printre companiile care își cheamă angajații la nevoie se numără JD Wetherspoon, Burger King, Domino’s Pizza, Sports Direct și McDonald’s.

 

Între flexibilitate și exploatare

Susținătorii contractelor care nu asigură un număr minim de ore de lucru, printre care și ministrul britanic al afacerilor, Vince Cable, susțin că acestea oferă flexibilitate atât angajaților, care pot desfășura și alte activități în paralel, cât și companiilor, care pot gestiona mai bine fluctuația cererii pentru serviciile lor. Acesta a explicat că astfel de contracte sunt binevenite pentru studenţi (reprezintă 17% dintre cei care dețin astfel de contracte), îngrijitori şi pentru semi-pensionaţi, însă declară că pe viitor clauzele de exclusivitate prezente în unele din aceste contracte vor fi interzise. „Vrem să ne asigurăm că cei angajaţi pe baza unui contract de zero ore sunt trataţi corect”, a mai adăugat acesta.

În schimb, criticii acestei practici argumentează că se permite astfel exploatarea categoriilor prost plătite, existând o serie de dezavantaje față de contractele tradiționale. Frances O’Grady, secretar general al TUC (Congresul Sindicatelor de Muncă), a comentat: „Contractele de zero ore reprezintă rezultatul a tot ceea ce a evoluat în direcţia greşită în câmpul muncii. Astfel de contracte mută aproape toată puterea pe care o avea angajatul şi i-o face cadou angajatorului.”

Acelaşi reprezentat TUC a explicat că angajaţii care muncesc pe un asemenea contract sunt plătiţi, în medie, cu £300 mai puţin pe săptămână decât angajaţii cu contracte permanente, în timp ce doi din cinci angajaţi pe un contract de zero ore nu este plătit nici măcar £111, şi prin urmare nu se califică pentru plata concediului pe caz de boală.

Pe lângă instabilitatea legată de timpul de lucru și plată, contestatul contract nu garantează concediu medical sau plăți compensatorii, deși prevede concediu de odihnă. Angajații pot fi înștiințați cu foarte puțin timp înainte că trebuie să vină la serviciu și pot fi concediați fără preaviz. Mai mult decât atât, incertitudinea veniturilor îi împiedică să obțină credite bancare. Pe de altă parte, reprezentanții mediului de afaceri susțin că acest tip de contract a protejat Marea Britanie de ratele ridicate de șomaj din alte țări europene.

Reprezentanții Guvernului Marii Britanii declarau în iunie anul trecut că vor înăspri legislația cu privire la contractele cu zero ore de muncă, iar între timp au fost luate măsuri pentru eliminarea clauzei de exclusivitate.

Potrivit cotidianului britanic, subiectul este unul important în contextul alegerilor generale care vor avea loc în acest an în Marea Britanie, liderul laburist Ed Miliband pronunțându-se împotriva controversatelor contracte de muncă.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!