Jogging pentru frumuseţe

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 18 septembrie 2015

uk_londra_joggingJoggingul reprezintă cea mai la îndemână variantă pentru un tonus muscular excelent, o bună funcţionalitate cardiovasculară, o minunată oxigenare şi nu în ultimul rând o siluetă armonioasă. Alergarea este o metodă prin care sunt arse mult mai multe calorii decât prin mers şi are loc un consum crescut de oxigen. De asemenea, se constată o ameliorare a circulaţiei sângelui, o creştere a ritmului cardiac şi o tonifiere a muşchilor. Joggingul este ideal pentru cei supraponderali fiind extrem de eficient în arderea grăsimilor de pe şolduri, coapse şi abdomen.

Pentru eficientizarea acestei forme de exerciţiu fizic se recomandă: încălţări speciale, de bună calitate, cu talpa flexibilă şi mai groasă în zona călcâiului; şosete mai pline care să absoarbă transpiraţia şi să protejeze piciorul de eventuale băşici sau răni ce pot apărea; glezniere; pantaloni şi tricou din materiale de calitate, rezistente; apă consumată frecvent pentru hidratare; walkman pentru relaxare; alergarea în tandem, cu o prietenă, pentru siguranţă şi evitarea plictiselii.

Este bine să alergi dimineaţa sau seara pentru a evita expunerea la soare. Dacă eşti începătoare în acest domeniu ar fi bine ca iniţial să alternezi etapele de plimbare cu cele de alergare efectivă urmând ca treptat să elimini plimbarea în totalitate. De asemenea, în prima perioadă este recomandat să alergi pe suprafeţe plane pentru ca treptat să optezi pentru suprafeţe în pantă sau accidentate. Încearcă să găseşti un loc departe de ariile aglomerate unde să nu ai de-a face cu autovehiculele. Un parc ar fi locul ideal pentru jogging.

Dacă îţi place apa poţi merge la ştrand pentru a face aqua-jogging, care este mult mai plăcut, arde mai multe calorii şi este ideal pentru femeile însărcinate. Jogging-ul în apă se face într-un bazin suficient de adânc pentru ca picioarele să nu atingă fundul bazinului. O centură gonflabilă este purtată pentru a împiedica trupul să se scufunde. Oricine poate practica acest sport, chiar şi cei care nu ştiu să înoate.

Specialiştii susţin că o persoană care face jogging obişnuit, arde până la 8 calorii pe minut, în timp ce o persoană care face aqua-jogging, arde până la 11,5 calorii în acelaşi timp.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!