Jucării pentru cei mici

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 17 noiembrie 2014

christmas presents

Londra are o ofertă fantastică în ceea ce priveşte jucăriile, vânzând absolut orice, de la jocuri retro de masă la păpuşi şi gadget-uri de ultimă oră. În continuare vă oferim o listă a câtorva dintre magazinele care pot fi găsite în Londra – asiguraţi-vă doar că aveţi timpul necesar pentru a vă juca…

 

Hamleys

Fondat în 1760, ca un mic magazin de jucării, Hamleys s-a mutat în 1881 în actuala locaţie din Regent Street. Astăzi este cel mai faimos magazin de jucării al Londrei, cele şapte etaje ale sale oferind tot ce a fost conceput de marile branduri în domeniu. Până şi camerele de joacă ale Reginei şi ale copiiilor ei au fost dotate de acest magazin extraordinar.

Unde: 188-196 Regent Street, London W1B 5BT.

 

Benjamin Pollock’s Toyshop

Magazinul a fost înfiinţat în Hoxton, în anul 1880. În 1980, magazinul s-a mutat în Covent Garden şi vinde şi azi aceleaşi teatre de hârtie, ca întotdeauna. Mai puteţi găsi marionete, păpuşi sub forma mănuşilor şi alte produse tradiţionale dedicate artei teatrului cu păpuşi.

Unde: 44 The Piazza, Covent Garden, London WC2E 8RF.

 

Compendia

Situat în istoricul Greenwich, Compendia este o adevărată trataţie pentru entuziaştii jocurilor. Dar aici nu veţi găsi nici măcar un singur caracter sau joc pe calculator, pentru că magazinul este specializat în jucăriile fără baterii. Veţi dispune de o ofertă variată de jocuri pe tablă, puzzle-uri, plus multe alte jocuri – ediţii greu de găsit sau limitate.

Unde: 10 Greenwich Market, Greenwich, London SE10 9HZ.

 

Honeyjam

Magazinul din Portobello Road îşi ia numele de la fondatorii săi; modelul Jasmin „Jam” Guinness şi Honey Bowdrey. Magazinul vinde jucării tradiţionale, cele vintage împărţind rafturile cu cele de ultima generaţie şi ecologice.

Unde: 2 Blenheim Crescent, Notting Hill, London W11 1NN.

 

Science Museum store

Fascinantul magazin de cadouri al Science Museum este plin de gadget-uri şi jucării făcute să vă încânte, educe şi distreze. Cu titluri special concepute pentru copii ca „Why is Snot Green?” (De ce e mucul verde?), produse electronice cum ar fi staţia meteorologică, şi cu preţurile care variază între 1 şi 250 de lire, Muzeul de Ştiinţă are ceva pentru fiecare.

Unde: Exhibition Road, South Kensington, London SW7 2DD.

 

International Magic

Magazinul este un fel de peştera lui Aladdin a jucăriilor; mic pe dinafară dar plin de lucruri minunate înăuntru! Înfiinţat în 1962, este locul unde merită să vă duceţi dacă vă pasionează trucurile cu cărţi sau orice altceva care face parte din dotarea unui magician. Echipa de vânzători este gata să vă ajute cu toate informaţiile de care orice începător în domeniu are nevoie pentru a putea face alegerea corectă, iar magazinul pune la dispoziţie şi cursuri pentru prestidigitatori.

Unde: 89 Clerkenwell Road, Clerkenwell, Farringdon EC1R 5BX.

 

Modelzone

Situat pe High Holborn, parte a lanţului comercial de magazine de jucării care operează în întreaga Mare Britanie, Modelzone este locul la care vor apela cei cărora le place să se joace şi să construiască. Dispune de o varietate imensă de modele, de la seturi de construcţie a unui tren la modele militare, dedicate fie începătorilor, fie colecţionarilor pasionaţi.

Unde: 202 High Holborn, Holborn, London WC1V 7BD.

 

National Geographic Store

Exploratorii începători pot să înnebunească în giganticul magazin din Regent Street. Alegeţi dintre kiturile de explorator, telescoape, walkie-talkie şi multe altele. De asemenea, magazinul organizează evenimente regulate pentru cei mici, incluzând vizite ale unor animale vii, în fiecare lună, alături de AnimalMan.

Unde: 83-97 Regent Street, London W1B 4EW.

 

Playlounge

Colecţia cu design aparte a magazinului Playlounge are ceva de oferit pentru fiecare membru al familiei. Punând accent atât pe latura artistică, cât şi pe aspectul utilitar al jucăriei, gama de produse Playzone este foarte selectivă şi individuală. Aşteptaţi-vă să găsiţi cărţi ilustrate minunat, caractere ciudate de jucărie şi jucării de pluş, moi şi drăguţe… dau urâte!

Unde: 19 Beak Street, Soho, London W1F 9RP.

 

Puppet Planet

Păpuşile pe sfoară sau pe băţ şi păpuşile-mănuşi din toată lumea vin să se întâlnească în rafturile acestui magazin. Magazinul dispune şi de o mică scenă, unde clienţii se pot juca, iar dacă sunteţi în căutarea unui cadou unicat, atunci vă puteţi comanda o marionetă care să vă semene.

Unde: 787 Wandsworth Road, Vauxhall, London SW8 3JQ.

 

QT Toys and Games

A fost înfiinţat în 1983 şi de-a lungul anilor a devenit una dintre cele mai populare opriri pe această interesantă stradă de shopping. Pe lângă jucăriile sosite din partea producătorilor cunoscuţi, magazinul dispune şi de o colecţie apreciabilă de figurine Schleich.

Unde: 90 Northcote Road, London SW11 6QN.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!