Judecat pentru că a împuşcat un om cu o armă ilegală

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 13 februarie 2015

man with gun

Un român în vârstă de 24 de ani este învinuit că a împuşcat un jucător de rugby, cu un pistol cu aer comprimat, în campusul Universităţii Plymouth. El spune că a fost atacat şi urmărit de rugbist şi a acţionat pentru că se simţea „umilit şi speriat”. Tânărul Mihai Luncariu a recunoscut că se afla în posesia unei arme ilegale, dar pe care spune că a folosit-o în scop de autoapărare, potrivit Plymouth Herald.

Aceeaşi sursă spune că românul a declarat, apelând ocazional la un interpret, că după ce şi-a terminat lucrul, pe 13 septembrie 2014, a vizitat un prieten care îi ceruse să îi aducă un pistol cu aer comprimat pe care îl folosea pentru a trage la ţintă în grădina din spatele casei. În aceeaşi seară, a mers împreună cu prietenul său într-un club şi a ascuns pistolul într-un tufiş din apropiere, cu intenţia să îl ridice mai târziu. Românul povesteşte că în timp ce discuta cu două femei în faţa clubului din Plymouth, a fost agresat de mai mulţi bărbaţi, după ce aceştia au început să facă glume pe seama lui, să îl umilească şi să râdă de accentul său. Tânărul povesteşte că agresorii au început să-i spună să „se ducă înapoi de unde a venit” şi i-au luat haina, refuzând mai apoi să i-o restituie. A urmat o mică altercaţie în care Mihai a fost trântit pe jos, dar a reuşit să fugă.

Luncariu spune că s-a simţit umilit în acel moment şi a vrut să îl sperie pe agresor. Astfel, el spune că a luat pistolul din locul în care îl ascunsese şi a tras în aer două focuri, pentru a-i forţa să îl lase în pace.

Unul dintre bărbaţi, care s-a dovedit a fi jucătorul de rugby de la Ivybridge, Joe Walker, a fugit spre el, motiv pentru care, spune românul, l-a împuşcat de două ori în umăr pentru a-l opri să îl atace. Românul a declarat că apoi toţi cei care îl ameninţau au sărit pe el şi l-au bătut, până aproape şi-a pierdut cunoştinţa.

Avocata lui Luncariu a spus instanţei că acesta a avut o rană de 3 centimetri la cap, pentru care a avut nevoie de mai multe copci. De asemenea, avea faţa tumefiată, maxilarul lovit şi era plin de vânătăi.

Procurorul l-a acuzat pe român că a tras într-un om neînarmat, dar acesta a declarat că, de fapt, erau patru bărbaţi care l-au ameninţat cu moartea, iar el nu a făcut decât să se protejeze.

Procesul continuă, românul fiind acuzat de faptul că a împuşcat un om despre care ştia că nu este înarmat.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!