Judecați voi

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 26 iunie 2015

Există oameni al căror destin a fost scris frumos. Cineva acolo, sus, a pus pe tapet o viață splendidă, și apoi a încredințat-o unui om. Noi avem vorba aceea legată de faptul că ni se dă, dar nu ni se bagă-n sac, așa că știm instinctiv despre ce vorbim.

Majoritatea bipezilor înzestrați și cu rațiune…muncesc. În general ocupațiile nu sunt neapărat unele care să îmbine utilul cu frumosul, ba din contră. Iar noi, românii, știm mai bine decât mulți alții ce înseamnă să ne câștigăm un trai decent. Pentru asta ne părăsim locurile noastre pentru a-i sluji pe alții, sperând că așa ne vom pune pe linia de plutire familiile îngropate de datorii, copiii pentru care vrem un viitor care să nu coincidă cu al nostru, cei care ne-am trăit deja niște ani, poate uneori dorindu-ne inclusiv să fim departe de acele locuri, din nou pentru cei care vin după noi, din aceleași motive legate de dorința de a nu repeta o soartă.

Trecând de soarta generală, unora li se dă totul. Posibilitatea de a câștiga bani ușor. De a-i câștiga jucându-se. De a sta la o masă la care nu a stat oricine, că tot ne place nouă sintagma asta cu “masa bogaților”. Și una, chiar, la care nu va sta oricine. Sunt persoane mustind de talent, cărora le sunt deschise toate drumurile ba, mai mult, le sunt chiar și ușurate până la punctul la care un simplu “da” sau o conștientizare de bază a situației în care sunt le va pune totul pe masă, lucruri la noi, obișnuiții, visăm.

O să închei spunând că am scris aceste rânduri după ce am aflat că lui Adrian Mutu i-ar fi fost înghețate conturile din România la cererea Fiscului britanic, pentru că are față de acesta o datorie de 1 milion de euro.

Atât. Judecați voi.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!