Judecător britanic: „Imigranţii îşi pot bate copiii!”

Articol publicat in sectiunea Justiție / Poliţie, UK la zi pe data 15 iunie 2015

parinte_bataie copil

Bătaia este ruptă din rai”, zice o vorbă românească. Nu şi în Marea Britanie, unde orice violenţă în public, chiar şi minoră, asupra copiilor sau a soţiei este privită foarte circumspect şi, în cele mai multe cazuri, atrage în mod automat prezenţa poliţiei. Dar, într-un caz judecat la un tribunal britanic zilele trecute, judecătoarea a subliniat faptul că în cazul imigranţilor autorităţile trebuie să fie mult mai tolerante. Cel puţin, timp de câţiva ani de la sosirea lor în UK.

Noii sosiţi în Marea Britanie îşi pot pălmui sau lovi copiii. Cel puţin aşa zice judecătoarea Justice Pauffley, că poliţia şi serviciile de protecţie a copilului ar trebui să ia în calcul contextul cultural diferit al imigranţilor proaspăt sosiţi în UK.

Remarca judecătoarei a fost făcută în cadrul unui proces în care un cetăţean indian fusese dat în judecată pentru că şi-a bătut soţia şi băieţelul de 7 ani. „În acest caz”, a spus judecătoarea, „nu pare ca băieţelul să fi suferit mai mult decât o durere trecătoare şi un pic de tristeţe de moment ca urmare a ceea ce i s-a făcut.”

Dar decizia judecătoarei şi comentariile sale au dus la exasperare membri ai organizaţiilor împotriva abuzului asupra copiilor. Un purtător de cuvânt al organizaţiei caritabile NSPCC din UK a spus: „Copiii trebuie să fie protejaţi indiferent de diferenţele culturale. Practicile diferite în sânul diferitelor comunităţi etnice nu pot fi o scuză pentru abuzul asupra copilului în această ţară, iar legea nu face distincţie în acest moment. Fiecare copil are dreptul la siguranţă şi protecţie împotriva abuzului, iar justiţia trebuie să reflecte acest lucru.”

În acest caz, tatăl copilului a spus: „Palma pe care i-am dat-o băieţelului meu a fost pentru a-l disciplina”, iar judecătorul a concluzionat că tatăl indian nu a abuzat copilul fizic dar că, în schimb, şi-a asaltat soţia într-un mod agresiv şi violent.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!