Judecătorul lui Voiculescu, reținut pentru 24 de ore

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 5 mai 2014

Judecătorul Stan Mustață a fost reținut pentru 24 de ore, marți, de către procurorii DNA și urmează să fie prezentat instanței de la Curtea de Apel București, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel București, a fost și ea reținută în acest dosar.

Decizia de reținere poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție. În referatul DNA sunt șase acuzații de luare de mită la adresa lui Stan Mustață, una de constituire a unui grup infracțional organizat și una de trafic de influență. La intrarea în sediul DNA, judecătorul Stan Mustață a spus jurnaliștilor că este nevinovat, că DNA se bazează pe înregistrări în care se fac glume și că se așteaptă să fie arestat. Dacă va fi arestat, a menționat judecătorul Stan Mustață, va ieși cu cătușele la vedere. „Sigur că da. Eu le arăt, nu le ascund pe sub haine”, a spus Mustață, care a adăugat că în cazul unei arestări, finalul său de carieră va fi „urât e puțin spus, tragic”. În același dosar mai sunt acuzați Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel București, Ion Boraciu și Florian Alexandru.

Potrivit procurorilor DNA, Stan Mustață studia dosarele aflate pe rolul Curții de Apel București în căutare de clienți dispuși să plătească pentru a-și rezolva cazul, cărora, cu ajutorul complicilor săi, le cerea ulterior mită. Procurorii îl acuză pe judecător și de intenția de a da o soluție favorabilă în dosarul ICA, în care este judecat și Dan Voiculescu, care e deja condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Potrivit referatului DNA, Mustață voia să trimită din nou dosarul la o instanță inferioară, soluție care ar fi convenit inculpatului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!