Jumătate din scoţieni susţin că este dificil să găseşti chirii rentabile

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la zi pe data 6 februarie 2015

Aproape jumătate din scoţieni întâmpină probleme în a găsi locuinţe de închiriat. Conform SAL (Scottish Association of Landlords), deficitul de aprovizionare şi creşterea preţurilor sunt cauza pentru care 43% din cei 1.000 de oameni intervievaţi au dificultăţi în a-şi gasi locuinţe potrivite.

„În ciuda faptului că sectorul locuinţelor private date spre închiriere din Scoţia are de multe ori o reputaţie proastă, această statistică arată că mulţi oameni încearcă totuşi să acceseze piaţa, dar fără a avea mare succes”, declară John Blackwood, director executiv SAL.

„Suntem foarte conştienţi de nevoia introducerii unor măsuri care să apere interesele chiriaşilor faţă de proprietarii şi agenţii imobiliari rău intenţionaţi. În acelaşi timp, trebuie luate măsuri care să încurajeze investiţiile în sectorul locuinţelor private date spre închiriere. Chiriaşii care au un comportament antisocial trebuie evacuaţi, iar proprietăţile abandonate recuperate pentru a fi închiriate mai departe persoanelor responsabile în căutare de chirie.”

Lipsa cronică de ofertă şi cererea în continuă creştere au dus la o inflamare a preţului cu aproximativ 56% faţă de preţurile din 2004.

„Ne bazăm pe Gerry More de la Homes for Scotland pentru a prelua iniţiativa şi de a găsi soluţii pentru creşterea ofertelor în sectorul chiriilor”, declară un purtător de cuvânt al guvernului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!