Jumatate dintre britanici nu ne vor

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 2 decembrie 2013

Aproximativ 47% din locuitorii Marii Britanii cred ca romanii si bulgarii nu ar trebui sa beneficieze de drepturi neingradite pentru a trai si munci in aceasta tara, rezulta dintr-un sondaj de opinie realizat recent de postul Channel 5 News. Alte 56 de procente dintre cei intervievati considera ca imigrantii au un impact negativ asupra vietii in Regatul Unit, scrie cotidianul The Telegraph in editia din 25 noiembrie, popularizand rezultatele sondajului.

Acesta a mai scos la iveala ca doar un sfert din numarul total al respondentilor ar fi de acord ca romanii si bulgarii sa fie tratati egal ca si ceilalti cetateni ai Uniunii Europene. Iar 18% dintre ei ar fi de acord cu inasprirea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor in ceea ce priveste dreptul lor de a locui in aceasta tara sau de a avea acces la serviciile publice ale statului britanic.

In fine, 27% dintre cei chestionati apreciaza ca partidul ultra nationalist UKIP (UK Independence Party) promoveaza cea mai corecta politica in raport cu imigrantii. Urmeaza in preferintele respondentilor pe aceasta tema Partidul Laburist (18%), Partidul Conservator (12%) si Partidul Liberal Democrat (7%).

Sondajul realizat de cei de la Channel 5 News arata ca britanicii au o perceptie deformata referitoare la numarul imigrantilor care traiesc in prezent in Regatul Unit. O treime dintre respondenti cred ca peste 40% dintre locuitorii actuali ai Marii Britanii nu s-au nascut in aceasta tara. In realitate, imigrantii reprezinta doar 13% din totalul populatiei tarii.

 

TAGS: sondaj, Channel 5 News, UKIP, romani, bulgari

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!