Juniorii merg către Arsenal

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 iulie 2015

588 deaconuTransferul juniorului Vlad Dragomir la Arsenal a suprins lumea fotbalului din România la începutul săptămânii trecute, însă veştile bune continuă să apară dinspre cel mai puternic campionat al Europei.

Presa din Anglia scrie despre alţi doi jucători români pregătiţi să facă pasul spre Premier League. Marian Drăghiceanu (15 ani) şi Ronaldo Andrei Deaconu (17 ani) sunt în acest moment la Stoke, pentru a da probe de joc la formaţia pregătită de Mark Hughes.

Drăghiceanu a fost legitimat în sezonul trecut la Ceahlăul Piatra Neamţ şi a apucat să debuteze în Liga 1, în înfrângerea cu Oţelul Galaţi din etapa 32, fiind cel ma tânăr jucător care a evoluat în prima ligă din România, în sezonul trecut. În vârstă de 17 ani, Ronaldo Deaconu evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv şi a fost legitimat până acum în Olanda, la juniorii lui Twente. Cum era de aşteptat, englezii au profitat din plin de numele fotbalistului român.

“Ronaldo, pregătit să dea probe la Stoke”, titrează jurnaliştii britanici, după care revin cu explicaţii: “Nu, nu este vorba despre acel Ronaldo, nici despre celălalt (Luís Nazário de Lima), ci de un internaţional român Under 18, Ronaldo Deaconu. Deaconu şi compatriotul său Marian Drăghiceanu sunt pregătiţi pentru probe de joc la Clayton Wood, într-o încercare a echipei de a întări echipa de tineret. Mijlocaşul stânga Drăghiceanu a devenit unul dintre cei mai tineri debutanţi din istoria fotbalului românesc după ce a jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamţ la doar 15 ani. Ronaldo Deaconu, 17 ani, a jucat în Olanda anul trecut, pentru echipa U19 a lui Twente şi cea U21 a lui Heracles”, notează presa britanică.

Stoke City joacă în Premier League din 2008, fără întrerupere, în ultimul sezon fiind una dintre revelaţiile campionatului, terminând pe locul 9. Dacă vor trece cu bine de trial, Dragomir şi Drăghiceanu vor evolua la grupele de juniori ale clubului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!