Jurnalistă BBC, găsită moartă la Istanbul

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 22 octombrie 2015

O fostă jurnalistă a BBC a fost găsită moartă pe Aeroportul Ataturk din Istanbul. Jacqueline Sutton călătorea spre Irak, însă a murit pe drum în circumstanțe suspecte.

Publicația turcă Hurriyet a relatat că Sutton trebuia să ajungă în orașul irakian Irbil, iar din Istanbul urma să ia alt avion, transmite The Guardian. Deși nu se știe cu exactitate cum a murit jurnalista britanică, unele publicații au scris că femeia în vârstă de 50 de ani s-ar fi sinucis.

Potrivit Daily Mail, ziarista a fost găsită spânzurată într-o toaletă a aeroportului.

Recent, ea dezvăluise că suferă de stres post-traumatic, după ce a fost arestată în Africa, fiind acuzată de spionaj. În plus, se pare că femeia credea că este o posibilă țintă a jihadiștilor Statului Islamic, care ar putea veni să o caute în Irbil, unde mergea deseori pentru cercetare.

De-a lungul anilor, Sutton a lucrat la mai multe organizații umanitare și la ONU, fiind o perioadă producător la BBC. Jacqueline Sutton, care vorbea cinci limbi străine – inclusiv araba – urma cursuri de doctorat la Centrul pentru Studii Islamice și Arabe din cadrul Universității Naționale din Australia.

Cercetările ei aveau ca temă sprijinul internațional pentru femeile din mass-media din Irak și Siria în perioada 2003-2013, făcând muncă de teren în orașul irakian Irbil încă din luna iulie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!