Justiţiabilii vor avea dosar electronic

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 martie 2014

Ministerul Justiţiei îşi propune să înceapă în acest an un proiect de informatizare a instanţelor de judecată, astfel încât oamenii să aibă parte de un dosar electronic şi „să nu mai vină efectiv până la instanţe”, a anunţat ministrul Robert Cazanciuc.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, oficialul a precizat că un astfel de proiect de informatizare ar duce la o descărcare a instanţelor, deoarece grefierii nu s-ar mai ocupa de anumite proceduri care „le mănâncă mult timp”, ci doar de administrarea unui dosar.

„Sper să putem demara anul acesta şi un proiect destul de amplu la nivel naţional de informatizare, în aşa fel încât oamenii să aibă parte de un dosar electronic şi atunci să nu mai vină efectiv până la instanţă, să nu mai încarce instanţele. Grefierii să se poată ocupa de ceea ce ţine mai degrabă de administrarea unui dosar, decât de proceduri care le mănâncă foarte mult timp. Şi atunci, evident că trebuie să ne gândim şi la dimensiunea spaţiilor destinate justiţiei”, a spus Robert Cazaciuc, citat de Mediafax.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!