Kassai nu demisionează, pleacă în concediu!

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 17 martie 2014

526 adalbert kassai“Domnule Kassai, să nu uit, mâine dimineaţă vă aştept cu demisia pe biroul meu. Să nu mă forţaţi să fiţi primul om pe care îl dau afară”, spunea Răzvan Burleanu în primul său discurs ca preşedinte al FRF. Cel care timp de 24 de ani a fost cel mai credincios aliat al lui Mircea Sandu părăsea sala în care fusese ales noul şef al FRF.

Adalbert Kassai participa a doua zi la ultima şedinţă a Comitetului Executiv al FRF şi îi anunţa pe cei prezenţi în sală că s-a conformat deciziei lui Burleanu. “Ne-a spus că şi-a depus demisia şi chiar l-a rugat pe Răzvan Burleanu să iasă public şi să spună că s-au împăcat şi că reacţia acestuia de după alegeri a fost una la nervi”, au spus apropiații său din CEx. Burleanu a ignorat rugămintea lui Kassai la conferinţa de presă de după şedinţă. Conform regulamentului FRF, noul preşedinte trebuia să numească imediat secretarul-general, trezorierul şi o comisie de cenzori din trei membri. 

Din federaţie sunt dezvăluite și amănunte interesante din timpul şedinţei. Fosta conducere a FRF vrea să îi găsească un post lui Adalbert Kassai la LPF. “Mircea Sandu i-a spus chiar acolo, de faţă cu toată lumea, lui Gino Iorgulescu să îl ia pe Kassai la Ligă. Că e din familia fotbalului, că e de-o viaţă în sportul ăsta şi că n-au cum să-l lase pe drumuri chiar pe el”, spun martorii. 

“Toţi cei care sunt în Federaţie sunt angajaţi cu contracte de muncă. Recomandarea mea pentru Răzvan Burleanu este să analizeze Codul Muncii şi să vadă ce e de făcut. Eu sunt deja păţit. Nu poate să fie dat afară niciun angajat”, a spus Mircea Sandu sugerând că, în cazul în care noua conducere a FRF îl va da afară, federalii vor fi nevoiţi să îi plătească despăgubiri. 

Kassai a acţionat după sfaturile mentorului său şi, în loc de demisie, a depus o cerere pentru concediu de odihnă, gest care a indignat din nou lumea fotbalului: “Ăsta da gest de onoare, nu vi se pare? Nu putem să spunem că nu ne aşteptam la aşa ceva, pentru că ştiam cu cine avem de-a face”. 

O variantă pentru înlăturarea lui Kassai este convocarea Adunării Generale Extraordinare după ce Răzvan Burleanu va prezenta noua organigramă a Federaţiei. Atunc s-ar putea desființa postul de secretar-general, permițând federație să-l demită pe Kassai fără să fie pasibilă de plată.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!