Kharja, evitat

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 16 octombrie 2015

601 kharjaDupă trei meciuri în Liga 1, convocarea mijlocașului Houssine Kharja la naționala Marocului a surprins. Presa locală l-a criticat pe selecționerul Ezzaiki Badou pentru convocarea stelistului, care n-a fost în lot pentru amicalul disputat în weekend, cu Cote d’Ivoire.

Ziariștii marocani l-au chestionat într-o conferință de presă pe Badou, legat de motivele convocării lui Kharja, antrenorul explicând că jucătorul a avut trei meciuri în care a impresionat la Steaua. „Suntem în căutări pentru a găsi cea mai bună formulă pentru meciurile oficiale. Houssine a jucat foarte bine la echipa sa de club și am vrut să vedem în ce stare este. Sper ca această convocare să-l ajute și pe el”, a explicat antrenorul, încercând să răspundă criticilor.

În vârstă de 32 de ani, Kharja are 78 de selecții în reprezentativa Leilor din Atlas, fiind unul dintre cei mai selecționați jucători din ultimul deceniu. Cu toate acestea, presa marocană nu a privit cu ochi buni revenirea sa la națională, mijlocașul fiind criticat și în iunie, când a fost căpitan și integralist în victoria la limită, 1-0 cu Libia, din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni.

Vineri seara, la Agadir, Kharja n-a fost nici măcar în lot în amicalul cu ivorienii, pierdut de Maroc cu 0-1.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!