L-aţi văzut pe Constantin? Contactaţi urgent familia lui!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 25 martie 2016

uk-Constantin-Macsim-disparut

Un tânăr de 26 de ani din Botoşani, Constantin Macsim, venit anul trecut la muncă în UK, este de negăsit. A dispărut pur şi simplu pe data de 8 martie, iar familia, rudele şi prietenii acestuia fac apeluri disperate în speranţa că va apărea, totuşi, teafăr şi nevătămat.

Familia lui Constantin Macsim trece prin nişte momente tragice în condiţiile în care după mai bine de două săptămâni de la dispariţia acestuia, nu a apărut nici cel mai mic indiciu cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla cu el. Cunoscuţii cer constant veşti pe pagina lui de Facebook, însă, de fiecare dată, răspunsul este unul sec şi demoralizant: “Nimic”.

Constantin Macsim, sau Coco, cum îl strigau prietenii, a sosit în UK anul trecut, în septembrie, stabilindu-se în Great Mead, Tamworth. Acolo şi-a găsit de muncă la un magazin din centrul comercial din Anchorside.

Sora sa, Cristina Macsim, spune că era foarte apropiată de el şi că vorbeau zilnic la telefon. Ultima dată s-au auzit chiar pe 8 martie, înainte ca tânărul să dispară din locuinţa în care stătea cu un coleg, de asemenea român.

Românul a fost văzut ultima oară chiar de şeful acestuia, în jurul orei 4 după-amiaza, când a plecat de la muncă.

Mai apoi, apropiaţii l-au sunat să vadă ce se întâmplă cu el, însă telefonul lui Coco este închis. Sora lui a spus:

—————————————

„Am avut o discuţie despre lucruri generale, am râs, am glumit. Începând cu a doua zi nu a mai răspuns la telefon. Iniţital am crezut că este plecat la vreun prieten. Colegul era plecat în oraş, când s-a întors nu l-a găsit. Colegul s-a dus şi la serviciu, a văzut că nu este acolo şi am început să ne impacientăm.”

—————————————

Poliţia din Anglia a înregistrat cazul de dispariţie pe data de 15 martie şi îl anchetează. Printre altele, poliţia desfăşoară şi o campanie cu un apel pentru informaţii în presa locală britanică, însă rezultatele se încăpăţânează să apară.

Pe Facebook, vestea dispariţiei lui Constantin i-a îngrijorat pe cei apropiaţi, iar familia face apel la cei care pot ajuta la găsirea lui. Iată câteva dintre postările acestora:

—————————————

„Eu încă sper că ai plecat într-o excursie spontană şi ne vei da un semn cât de curând. Avem de cântat!”; „Un prieten foarte drag mie şi un om extraordinar nu a mai fost văzut din data de 8 martie. Vă rog din suflet să daţi share acestei postări, poate aflăm ceva despre el!”

—————————————

Cristina Macsim, sora lui Coco, a comentat şi ea: „Nu a plecat departe pentru că a lăsat bani în cameră, pe care îi strânsese. De obicei mă sună pe mine sau pe mama indiferent unde pleacă. S-au dat mii de share-uri în toată Anglia, România. Avea mulţi prieteni, e o persoană foarte sociabilă. Sperăm să aflăm ceva despre el.”

Pagina de Facebook a lui Coco este www.facebook.com/ConstantinMacsim. Acolo aveţi mai multe poze cu el, poate ajută cu ceva. Băiatul are 1,80 m, iar ultima dată când a fost văzut purta haine de culoare închisă şi avea un rucsac.

Cei care au detalii despre Constantin Macsim sunt rugaţi să contacteze familia tânărului la următoarele numere de telefon: 074 9037 0915 (UK), 0040 740 940 959 (RO).

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!