La 12 ani are un IQ mai mare decât Albert Einstein și Stephen Hawking

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 14 august 2015

Einstein_Nicole Barr_HawkingO elevă din Marea Britanie, în vârstă de 12 ani, are un IQ de 162 de puncte, mai mult decât cei mai cunoscuți savanți ai ultimilor 100 de ani, precum Albert Einstein și Stephen Hawking, care au doar 160 de puncte.

Nicole Barr a obținut cel mai mare scor la testul de inteligență MENSA, 162 de puncte, intrând astfel în topul celor mai inteligenți o sută de oameni din lume, potrivit tabloidului Mirror.

Fata a declarat că rezultatul de la testul de inteligență a fost unul neașteptat chiar și pentru ea. Nu i-a surprins, însă, pe părinții copilei care spun că de la o vârstă fragedă ea depista greșeli gramaticale în reviste sau ziare. „Este un copil foarte, foarte muncitor. După orele de curs participă la clubul pentru efectuarea temelor și nu lipsește niciodată”, a spus mama fetei, în vârstă de 34 de ani. Mama spune că fata ei vrea să urmează liceul și universitatea și să devină medic pediatru.

Faptul că Nicole Barr are un coeficient de inteligență foarte mare are și consecințe pentru ea: tot mai mulți colegi îi cer acum să îi ajute la teme.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!